acupunctuur-voor-kinderen
lijn

Acupunctuur en Psycho-Energetische Acupressuur voor Kinderen

Kind acupressuur

Acupunctuur voor Kinderen

Baby’s en jonge kinderen reageren erg goed op acupunctuur. Dit komt omdat de energiehuishouding bij kinderen snel is en volop in ontwikkeling. Hierdoor reageren zij sneller en goed op een acupunctuurbehandeling. Acupunctuur is bij kinderen inzetbaar voor dezelfde klachten als bij volwassenen.

Bij jonge kinderen is het immuunsysteem nog in ontwikkeling waardoor ze veel kwetsbaarder zijn voor invloeden van buitenaf dan volwassenen. Bacteriën, virussen, rook, toxines en vaccinaties kunnen kinderen snel uit balans brengen. Bij sommige kinderen kunnen de klachten zelfs chronisch worden.

Bij veel voorkomende kinderziektes en gezondheidsklachten kan acupunctuur verlichting of genezing bieden. Voorbeelden hiervan zijn problemen met het spijsverteringsstelsel of het afweersysteem, maar ook bij concentratiestoornissen zoals ADHD kan acupunctuur heel goed helpen. Het voordeel van acupunctuur is dat het kind niet blootgesteld wordt aan medicijnen en het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

 

De meest voorkomende gezondheidsklachten bij kinderen die met Acupunctuur behandeld kunnen worden zijn:

 • Alle kinderziektes: waterpokken, bof, roodvonk, mazelen, rodehond, e.d
 • Bedplassen
 • Chronische verkoudheid
 • Concentratiestoornissen
 • Maag-darmklachten: diarree, verstopping, buikpijn
 • Huidproblemen: eczeem, allergieën, jeuk
 • Longproblemen: hoesten, taai slijm, astma, e.d
 • Lage weerstand
 • Mentaal-emotionele klachten: angst, boosheid, druk en nervositeit, gebrek aan zelfvertrouwen
 • Keel- en oorontsteking
 • Slaapproblemen
 • Stress
 • Verhoogde gevoeligheid

 

Bij de acupunctuurbehandeling van jonge kinderen worden extra dunne naaldjes gebruikt waar ze nagenoeg niets van voelen. De acupunctuurbehandelingen voor kinderen kunnen ook in combinatie met moxatherapie worden ingezet. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, hangt af van de aard van de klachten en van hoe het kind op de acupunctuurbehandeling reageert. Over het algemeen reageren kinderen heel snel en goed op behandelingen met acupunctuur dus zijn er niet veel behandelingen nodig. Acupunctuur voor kinderen is uiteraard kindvriendelijk en volledig veilig.

 

Psycho-Energetische Acupressuur voor Kinderen

Acupressuur is de benaming voor het masseren van verschillende drukpunten op het lichaam. Het masseren van deze drukpunten zorgt ervoor dat geblokkeerde energie weer vrij door het lichaam kan stromen. Deze energie stroomt door de verschillende energiebanen in het lichaam, de meridianen. Acupressuur maakt gebruik van dezelfde meridianen en acupunctuurpunten als in de Traditionele Klassieke Chinese Geneeskunde worden gebruikt. Deze acupunctuurpunten worden in tegenstelling tot acupunctuur niet met naalden aangeprikt maar voorzichtig gemasseerd. Deze techniek is dus ideaal geschikt voor baby’s en jonge kinderen.

Acupressuur kan bijvoorbeeld een kind helpen beter in te slapen maar ook pijn van koliek en doorkomende tandjes te verzachten. Tevens zorgt acupressuur voor fysiek contact hetgeen essentieel is voor de fysieke en mentaal-emotionele gezondheid van baby’s en jonge kinderen.

 

Waarom Psycho-Energetisch?

In mijn praktijk pas ik therapeutische psycho-energetische acupressuur toe bij verschillende gezondheidsklachten. Het psycho-energetische aspect binnen de acupressuurbehandelingen heeft diepgaand effect op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Ik behandel de verschillende drukpunten met aanwezige mentaal-emotionele blokkades waardoor de informatie in het systeem wat het kind niet dient kan worden losgelaten en de klachten worden opgelost. Deze behandeling werkt diep door tot op orgaan-en celniveau.

Helaas worden steeds meer kinderen chronisch ziek geboren of worden in hun prille jeugd chronisch ziek. Voor wat chronische ziekte betreft, gaat men er vaak vanuit dat de oorzaak niet weg te nemen is en dat kinderen er dus altijd in meer of mindere mate last van zullen hebben en hiermee moeten leren leven.
Uit onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen het zelfbeeld en chronische ziekte bij kinderen. Waar deze onderzoekers concluderen dat zich een lagere eigenwaarde en emotionele problemen ontwikkelen bij kinderen met een chronische aandoening of ziekte, gaat de psycho-energetica van het tegenovergestelde uit. Ziekte zou, volgens deze discipline, het gevolg zijn van wat zich op emotioneel en mentaal vlak afspeelt.
Psycho- energetische acupressuur werkt erg goed bij kinderen met een 'vals' zelfbeeld. Hiermee wordt bedoeld dat ze een beeld van zichzelf hebben waar ze zichzelf in essentie niet in zijn of kunnen zijn. Ze gedragen zich dan vaak teruggetrokken of juist heel expressief met alle gedrags- en gezondheidsproblemen als gevolg. Onschuldig als ze zijn, komen ze vaak in een behandeling, zonder te weten wat er nu eigenlijk gebeurt, tot de wonderlijke genezing van zichzelf.

 

Het toepassen van Psycho-Energetische Acupressuur bij baby’s en jonge kinderen kan onder andere worden toegepast bij:

 • Alle chronische gezondheidsklachten
 • Alle ontstekingsgerelateerde gezondheidsklachten
 • Astma
 • Bedplassen
 • Longproblemen: chronisch hoesten, astma, longemfyseem, e.d
 • Maag-en darmklachten zoals spasmen op de slokdarm, reflux, verstopping, diarree, buikpijn, e.d
 • Mentaal-emotionele klachten: angst, boosheid, druk en nervositeit, gebrek aan zelfvertrouwen
 • Migraine
 • Slaapproblemen
 • Stress
 • Stotteren
 • Verhoogde gevoeligheid
 • Verschillende huidklachten zoals acne, eczeem, psoriasis, e.d

 

De bovenstaande klachten zijn slechts een greep uit de vele gezondheidsklachten en pathologieën die kunnen worden behandeld met acupunctuur en psycho-energetische acupressuur voor baby's en jonge kinderen.

Heeft uw kind last van één van de bovenstaande gezondheidsklachten of andere klachten die niet staan vermeld? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Marga (47)

“Mijn dochter van 11 had veel last van stemmingswisselingen. Iedere dag kwam ze zeer vermoeid van school thuis met buikpijn en woedeaanvallen. De huisarts verwees ons door naar een kinderpsycholoog. Dat vond ik nogal heftig dus kozen wij voor een behandeling bij Marlies met psycho-energetische acupressuur. Zo heldervoelend als Marlies is, raakte ze direct de ‘rake’ punten bij mijn dochter. Mijn man en ik waren er erg van onder de indruk. Marlies gaf ons oefeningen mee die wij iedere dag met mijn dochter doen; dat helpt heel goed! Ook wij als ouders hebben veel van de behandeling bij Marlies geleerd. Mijn dochter is zowel op school als thuis veel meer in balans!” 

Tarieven:

Intake en behandeling Acupunctuur voor Kinderen
€ 125,-

90 minuten

€ 125,-
Vervolgbehandeling Acupunctuur voor Kinderen
€ 95,-

60 minuten

€ 95,-
Intake en behandeling Psycho-Energetische Acupressuur voor Kinderen
€ 115,-

90 minuten

€ 115,-
Vervolgbehandeling Psycho-Energetsiche Acupressuur voor Kinderen
€ 85,-

60 minuten

€ 85,-