lifewave
lijn

Psycho-Energetische Acupressuur

acupressuur

Acupressuur, ook drukpuntmassage genoemd, is een vorm van massage welke reeds 3000 jaar geleden in China en Japan werd toegepast. In ons lichaam stroomt energie (Qi) door de energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Op deze meridianen bevinden zich honderden acupunctuurpunten die op hun beurt organen en andere lichaamsdelen kunnen beïnvloeden. Door deze punten te behandelen, wordt geblokkeerde energie vrijgemaakt zodat deze energie weer kan gaan stromen. De energie en bloedcirculatie worden op gang gebracht zodat het lichaam weer in balans kan komen en het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd wordt.

Waarom Psycho-Energetisch?

In mijn praktijk pas ik Psycho-Energetische Acupressuur toe bij verschillende (chronische) gezondheidsklachten. Het psycho-energetische aspect binnen de acupressuurbehandelingen heeft diepgaand effect op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Ik behandel verschillende drukpunten met aanwezige mentaal-emotionele blokkades waardoor de informatie in het systeem wat de cliënt niet dient, kan worden losgelaten en de klachten worden opgelost.

Helaas hebben steeds meer mensen te maken met chronische klachten. Vaak gaat men er dan vanuit dat de oorzaak niet weg te nemen is en dat men dus in meer of mindere mate hiermee moeten leren leven. Uit onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen emoties en chronische gezondheidsklachten. Waar deze onderzoekers concluderen dat zich mentaal-emotionele problemen ontwikkelen bij mensen als gevolg van een chronische ziekte, gaat de psycho-energetica van het tegenovergestelde uit. Ziekte zou, volgens deze discipline, het gevolg zijn van wat zich op emotioneel en mentaal vlak afspeelt.
Psycho-Energetische Acupressuur werkt erg goed bij mensen die te maken hebben met verschillende chronische gezondheidsklachten.

Deze behandeling werkt diep door tot op orgaan-en celniveau. In deze therapievorm worden blokkades opgeheven in het lichaam door het fysiek en energetisch behandelen daarvan. De cliënt hervindt in deze behandeling niet alleen het contact met het eigen lichaam, maar krijgt tevens meer inzicht in persoonlijke processen.

Psycho-Energetische Acupressuur kan worden toegepast bij:

 • Alle chronische gezondheidsklachten
 • Alle gewrichts-, spier en bindweefselklachten
 • Algemene pijnklachten
 • Hoge en lage bloeddruk
 • Hoofdpijnklachten, migraine
 • Longproblemen: chronisch hoesten, astma, longemfyseem, e.d
 • Maag-en darmklachten zoals spasmen op de slokdarm, verstopping, diarree, buikpijn, e.d
 • Mentaal-emotionele klachten: angst, boosheid, druk en nervositeit, gebrek aan zelfvertrouwen
 • Menstruatie- en overgangsklachten
 • Onverwerkt trauma
 • Ontstekingen
 • Pijn ontstaan als gevolg van operaties
 • Stress, burn-out
 • Slapeloosheid
 • Verhoogde gevoeligheid

 

De bovenstaande klachten zijn slechts een greep uit de vele gezondheidsklachten en pathologieën die kunnen worden behandeld met Psycho-Energetische Acupressuur.

Heeft u last van één van de bovenstaande gezondheidsklachten of andere klachten die niet staan vermeld? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Eline (36)

"Omdat ik angst heb voor naalden, heb ik in plaats van acupunctuur een behandeling gehad met psycho-energetische acupressuur bij Marlies. Mijn klachten waren chronische duizeligheid en chronische darmklachten. Tijdens de behandeling heeft Marlies combinaties van drukpunten toegepast en handoplegging waardoor niet alleen de symptomen zijn verholpen maar ook de oorzaak is aangeraakt. Veel onbewuste emoties kwamen aan de oppervlakte en heb veel daarvan los kunnen laten op mentaal en fysiek vlak. Ik zie nu heel duidelijk in waardoor mijn klachten zijn ontstaan en hoe ik hiermee kan omgaan. De behandeling werkte voor mij heel helend en verhelderend. Ik zou deze behandeling iedereen aanraden met onbegrepen klachten, want de oorsprong zit vaak veel dieper dan we zelf denken." 

Marga (47)

"Mijn dochter van 11 had veel last van stemmingswisselingen. Iedere dag kwam ze zeer vermoeid van school thuis met buikpijn en woedeaanvallen. De huisarts verwees ons door naar een kinderpsycholoog. Dat vond ik nogal heftig dus kozen wij voor een behandeling bij Marlies met psycho-energetische acupressuur. Zo heldervoelend als Marlies is, raakte ze direct de ‘rake’ punten bij mijn dochter. Mijn man en ik waren er erg van onder de indruk. Marlies gaf ons oefeningen mee die wij iedere dag met mijn dochter doen; dat helpt heel goed! Ook wij als ouders hebben veel van de behandeling bij Marlies geleerd. Mijn dochter is zowel op school als thuis veel meer in balans!” 

Sanne (41)

"Zelf ben ik psycholoog van beroep en stel mij de laatste jaren meer open voor lichaamswerk. Wegens het verwerken van een groot verlies in mijn leven heb ik ervoor gekozen om een behandeling psycho-energetische acupressuur bij Marlies te boeken. Ik heb Marlies van tevoren niets verteld over mijn rouwverwerking en eigenlijk bij de eerste aanraking benoemde Marlies wat ze voelde, wat kloppend was. Ik heb me over kunnen geven aan de behandeling wat een vrij intense uitwerking had omdat er veel 'vastzittende' energie vrijkwam. Marlies gaat daar heel zorgvuldig mee om en je merkt dat ze veel ervaring en vakkennis heeft. Zeker een aanrader voor vele mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben bij het loslaten van lichamelijke en emotionele spanning."

Tarieven:

Intake en behandeling Psycho-Energetische Acupressuur
€ 120,-

90 minuten

€ 120,-
Behandeling Psycho-Energetische Acupressuur
€ 90,-

60 minuten

€ 90,-