yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-013
lijn

Hulp en Begeleiding bij EHS (Elektrohypersensitiviteit)

ehs
ehs

EHS (elektrohypersensitiviteit) betekent elektrogevoeligheid, hetgeen inhoudt dat er uiteenlopende gezondheidsklachten kunnen ontstaan die veroorzaakt worden door kunstmatige elektromagnetische velden om ons heen. Hiermee worden hoogfrequente stralingsbronnen (zendmasten, wifirouters, dect telefoons, slimme meters, mobiele telefoons, tablets e.d.) en laagfrequente stralingsbronnen (televisies, auto, trein, elektrische fiets of auto, opladers, wekkerradio’s,TL-lampen, spaarlampen, e.d.) bedoeld. Tevens kunnen sterke magnetische velden ontstaan bij geopatische zones (kruising van wateraders) en lichtnetvervuiling (vuile stroom). Mensen die elektrogevoelig zijn, kunnen daar heel veel last van krijgen en zelfs ernstig ziek worden indien de stralingsbron(nen) niet tijdig worden verholpen. EHS wordt in Nederland (nog) niet erkend in de huidige reguliere gezondheidszorg, echter zijn er helaas steeds meer mensen die ermee te maken krijgen.

Klachten die veelvuldig bij EHS voorkomen zijn:

 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Concentratieproblemen
 • Spijsverteringsproblemen wat resulteert in buikpijn
 • Tinnitus (piep- of bromtonen / oorsuizen)
 • Ongewenste tintelingen / prikkels voelen op bepaalde plekken in het lichaam
 • Gestrest of gejaagd voelen
 • Mentaal-emotionele problemen
 • Onverklaarbare spanningen in de spieren
 • Lusteloosheid
 • Duizeligheid
 • Gevoelloosheid
 • Hartkloppingen, hartritmestoornissen en druk op de borst

 

Elektrohypersensitiviteit kan bij zowel kinderen als volwassenen ontstaan door langdurige blootstelling aan elektromagnetische stralingsbronnen. Hierbij weet het lichaam geen raad met deze onnatuurlijke elektromagnetische prikkels en raakt letterlijk gestrest. Het lichaam maakt eerst adrenaline aan (net als wanneer je aangevallen wordt) en je merkt dat je weg wilt van de plek waar je je bevindt. De hartslag gaat omhoog, de bloeddruk stijgt, de spierspanning neemt toe en de eetlust verdwijnt. Mensen die te maken hebben met elektrostress worden onrustig of zelfs agressief en hebben te maken met ernstige slapeloosheid en chronische stress als gevolg. Het limbische systeem in het centraal zenuwstelsel raakt uit balans en zodoende worden de klachten van kwaad tot erger. Straling beschadigt de cellen in het lichaam en het afweersysteem gaat daardoor achteruit. Dit gaat vaak langzaam en cumulatief. Kinderen en volwassenen die te maken hebben met elekrostress dienen de stralingsbron(nen) te vermijden of te harmoniseren en het lichaam de tijd te geven om te herstellen. Ontgifting is hierbij zeer belangrijk om de schadelijke toxines kwijt te raken.

Elektrostress is een omgevingsziekte. Mensen met elektrostress zijn op zich niet ziek. Maar het is de omgeving die ziekmakend voor ze is.

Net als geuren, licht, geluiden, voedingsstoffen en emoties, speelt straling in op ons zenuwstelsel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verminderen en harmoniseren van de stralingsbelasting zullen de klachten veroorzaakt door elektrostress sterk verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Bij dergelijke klachten is aarding, gezonde voeding, goede nachtrust en ontgifting zeer belangrijk. Vanuit mijn eigen ervaringen met elektrostress bied ik mensen hulp en advies hoe om te gaan met deze klachten. Ook voor goed werkende harmoniserende producten bij verschillende stralingsbronnen, elektromagnetische velden en geopatische belasting (wateraders) kunt u bij mij terecht.

 

Vera (44)

"Onze zoon van 18 jaar had onverklaarbare klachten zoals acute en aanhoudende duizeligheid, slaapproblemen en nervositeit. Na medisch onderzoek bleek dat hij volledig gezond was. Helaas hielden de klachten aan en leken met de dag erger te worden. Op een gegeven moment zijn we verder gaan zoeken en zijn we met Marlies in contact gekomen. Na een aantal intake vragen kwamen we al snel tot de conclusie dat we bij haar langs moesten gaan; het beste wat we hebben kunnen doen! Het bleek dat onze zoon zeer gevoelig is voor hoogfrequente straling. Marlies heeft ons inzicht gegeven hoe we de straling thuis zoveel mogelijk konden harmoniseren en sinds we dat hebben gedaan gaat het een stuk beter met onze zoon. We zijn heel erg blij dat we met Marlies in contact zijn gekomen en dat zij ons zo goed op weg heeft geholpen. Het gaat nu goed met onze zoon en hij is inmiddels met vlag en wimpel geslaagd voor zijn eindexamen!" 

Tarieven:

Intake en advies
€ 110,-
€ 110,-
Vervolgafspraak
€ 85,-
€ 85,-