yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-008
lijn

Neurogenic Yoga

Neurogenic Yoga

Neurogenic Yoga is een techniek voor het helen van trauma's en het verminderen van stress.

Neurogenic Yoga is een methode die yogahoudingen (asana) en adem-halingsoefeningen (pranayama) combineert met het natuurlijke, therapeutische trilmechanisme van het lichaam.

Dit zelfopgewekte trilmechanisme is de manier van het zenuwstelsel om oude spanning, onbewuste spierspanning en trauma los te laten, zodat het lichaam terug in balans kan komen.

Door traumatische fysieke, emotionele en mentale ervaringen ontstaat er spanning in het lichaam. Deze spanningen ervaren we onder andere in onze spieren. Voor deze spieren en onze hele gemoedstoestand is het belangrijk om na een periode van spanning de spieren ook weer de tijd te geven om zich te ontspannen. Dit is een natuurlijke behoefte van ons lichaam. Wanneer we te weinig tijd nemen of onvoldoende onze spieren ontspannen, kan chronische stress ontstaan.

Neurogenic Yoga is een zachte, veilige en diepgaande techniek die helpt om de psoas spier (deze wordt ook wel de spier van de ziel genoemd) te verlengen en te ontspannen. Tegelijkertijd wordt ook lichamelijke en emotionele stress en spanning ontladen met als resultaat meer innerlijke rust en kalmte, vermindering van pijn en verhoging van mobiliteit.

Tijdens een Neurogenic Yoga sessie ervaren we op een veilige manier therapeutische trillingen met behulp van yogahoudingen en ademhaling. Vaak begint de trilling in de benen en kan zich door het hele lichaam verspreiden.

De voordelen van Neurogenic Yoga zijn onder andere:

  • Loslaten van chronische spanning en toename van energie en uithoudingsvermogen.
  • Ontlading van emotioneel en fysiek trauma.
  • Verminderd symptomen van ischias en fibromyalgie.
  • Vermindering van lichamelijke pijn.
  • Bevordert een goede nachtrust.
  • Stimuleert bloedcirculatie.
  • Verbeterde geestelijke stemming.
  • Verbetert aarding en concentratie.
  • Bevordert flexibiliteit.

 

Sebastiaan (41)

"Als je op zoek bent naar een goede yoga instructrice op het eiland Tholen die tevens persoonlijke begeleiding biedt dan ben je bij Marlies aan het juiste adres. Zeer gedreven en vol passie heeft ze mij veel geleerd over yoga- en meditatietechnieken om mijn spanningen los te laten. Vooral de trauma release oefeningen hebben mij enorm goed geholpen!"

Cerise (28)

"The private yoga session in the hotel helped me very much to release the stress in my body. With her positive energy Marlies gave me such a good feeling and offered me meaningful advices and exercises which I will follow up in my daily routine. She's a wonderful yoga teacher!" 

Tarieven:

Privéles Neurogenic Yoga
€ 80,-

75 minuten

€ 80,-

Groepslessen zijn op aanvraag