yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-004
lijn

Holistische & Therapeutische Kinderyoga

kinderyoga-01
273737422_4816141921774975_3883945687984605094_n

Holistische Kinderyoga

Holistische kinderyoga gaat uit van het ‘helend spelen met kinderyoga’. ‘Holistisch’ komt van het Griekse woord Holos dat heel betekent. Volgens dit principe gaan we ervan uit dat elk kind van nature heel is. Door omstandigheden of gebeurtenissen kan het echter zijn dat dit ‘heel-zijn’ niet meer wordt ervaren. Vaak is er sprake van een zekere verdeeldheid die verankerd is geraakt in het hart-breinsysteem.

In mijn kinderyogalessen staat plezier en leren voorop. Het gaat niet om de prestatie en er is geen competitie. In een veilige omgeving beweegt elk kind binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Hierdoor ontstaat ruimte voor het kind om te zijn wie het is. Kinderyoga bevordert souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. De yogalessen kenmerken zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten. Yogahoudingen gebaseerd op kosmos, flora en fauna worden op een speelse manier gebracht. Iedere les heeft een thema en wordt aangevuld met liedjes, versjes, sprookjes en verhalen die aansluiten bij de belangstelling en beleving van kinderen.
Door de yoga oefeningen worden de kinderen zich op speelse wijze bewust van de ademhaling, ontwikkelen hun zintuigen en leren verschil waar te nemen tussen inspanning en ontspanning. Vanuit een veilige, niet-competitieve sfeer, kunnen kinderen hun gevoelens en fantasie naar voren brengen, sociale vaardigheden ontwikkelen en zichzelf accepteren zoals ze zijn.
Door toepassing van stilte spel, visualisatie en ontspanning leren kinderen rust te ervaren, te luisteren naar zichzelf en naar anderen en worden alertheid, lichaamsbesef en creativiteit bevorderd.

 

Therapeutische Kinderyoga

Therapeutische kinderyoga is zeer geschikt voor onder andere kinderen die snel van slag of nerveus zijn, moeite hebben met concentreren, regelmatig buikpijn ervaren, moeite hebben met slapen of bijvoorbeeld een slechte motoriek hebben. Deze kinderen kunnen veel baat hebben bij individuele coaching door middel van therapeutische kinderyoga. Therapeutische kinderyoga kenmerkt zich door een op maat gemaakt programma wat is afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt waarin vooral wordt gekeken naar de mogelijkheden in de plaats van beperkingen. Door aan te sluiten op de belevingswereld van het kind kan het kind in zijn/haar eigen ruimte de eigen grenzen ontdekken op een positieve manier en vertrouwen opbouwen. Dit geeft het kind handvatten om zich gezond te ontwikkelen en klachten te verminderen. Therapeutische kinderyoga is zeer geschikt voor kinderen met de volgende klachten:

  • Hooggevoeligheid
  • Hyperactiviteit/ADHD
  • Een fysieke of mentale beperking
  • Faalangst, zenuwachtig
  • Emotionele problemen
  • Concentratieproblemen
  • Slaapproblemen
  • Hyperventilatie
  • Overactief of naar binnen gekeerd gedrag

 

Martina (43)

"Onze dochter Mathilde heeft 2 jaar lang yogales gevolgd bij Marlies vanaf dat ze in groep 6 zat op de basisschool. Mathilde heeft tijdens deze yogalessen heel veel geleerd over hoe om te gaan met de dagelijkse spanningen in haar lichaam. Mathilde zit ontzettend veel in haar hoofd en kon voorheen prikkels moeilijk loslaten. Vooral in de klas. Pas thuis kon ze volledig tot rust komen. Het volgen van de yogalessen bij Marlies hebben haar erg goed geholpen. Daarnaast is ze veel leniger geworden en komt ze gemakkelijker in slaap."

Tarieven:

Privéles Kinderyoga
€ 80,-

75 minuten

€ 80,-

Groepslessen zijn op aanvraag