yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-008
lijn

Wat is Klassieke Acupunctuur

foto18

Klassieke Acupunctuur is een traditionele geneeswijze en een belangrijk onderdeel binnen de Traditionele Klassieke Chinese Geneeskunde.

Bij deze stijl van Acupunctuur worden heel dunne, steriele naalden op bepaalde plaatsen van het lichaam geplaatst met als doel het evenwicht van de energie (Qi) in ons lichaam te herstellen en te behouden. Bij het toepassen van Acupunctuur gaan we ervan uit dat het menselijk lichaam in evenwicht is als er voldoende energie (Qi) doorheen kan stromen. Deze energie loopt langs energiekanalen, namelijk de meridianen. Volgens de Traditionele Klassieke Chinese Geneeskunde ligt de oorsprong van ziektes in energetische verstoringen in het lichaam.

Meridianen zijn netwerken van banen waardoor onze energie (Qi), bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam worden verspreid. De Qi, het bloed en de lichaamsvloeistoffen dienen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn.

De meridianen staan in contact met onze organen en voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam. Door verschillende oorzaken kunnen blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en/of ziektes als gevolg. In normale omstandigheden kan het lichaam een disbalans relatief eenvoudig terug in evenwicht brengen. Echter in het geval van ziekte is het lichaam niet in staat om het evenwicht te herstellen en bied Acupunctuur mogelijkheden tot heling. Acupunctuur helpt namelijk bij het herstellen van lichamelijke en geestelijke disbalans.

Acupunctuur kan ingezet worden bij vele soorten klachten, aandoeningen en ziektes. Een behandeling kan op zichzelf staan maar kan ook succesvol naast een andere therapie toegepast worden als ondersteuning of aanvulling daarvan.

Acupunctuur wordt toegepast bij zowel lichamelijke als mentale problematieken. Vooral bij chronische klachten en vitaliteitsproblemen is bewezen dat Acupunctuur zeer goed werkt.

In mijn praktijk pas ik Klassieke Acupunctuur toe in combinatie met andere therapieën zoals: Chinese Dry Needling, Moxatherapie, Resonantietherapie, Psycho-Energetische Acupressuur, Massage, ReflextherapieLifewave Stamcelactivatie Therapie, Cupping en Voedingsadvies.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig voor een behandeling met Acupunctuur. U kunt hier contact opnemen voor het maken van een afspraak.

 

Heleen (54)

"Voor mijn hernia heb ik 2 behandelingen bij Marlies gehad met acupunctuur. Ruim een maand heb ik met ondraaglijke pijn gelopen. Ook sliep ik erg slecht vanwege de pijn. De behandeling bij Marlies heeft ontzettend goed geholpen. Direct daarna was de pijn aanzienlijk minder en na de tweede behandeling (een week later) kon ik alles weer doen. Ik ben inmiddels helemaal hersteld en kan zeggen dat de acupunctuur bij Marlies daar zeker toe heeft bijgedragen!" 

Emma (27)

”De acupunctuurbehandeling bij Marlies heeft enorm goed geholpen bij mijn frozen shoulder. Na de behandeling kon ik mijn arm weer vrij bewegen. Marlies haar kennis en kunde in combinatie met haar warme persoonlijkheid creëert een zeer prettige en unieke ervaring.” 

Mylène (23)

"Sinds mijn 14de heb ik scoliose in mijn rug. Ik heb hier veel therapieën voor gevolgd. Inmiddels helpt Marlies mij heel goed met massage en acupunctuur. De behandelingen werken zo goed dat ik mij in jaren niet zo flexibel heb gevoeld. Marlies geeft mij hele goede oefeningen en zo komen we steeds een stapje dichter bij een pijnvrij lichaam."

Monique (62)

"Marlies heeft mij enorm goed geholpen met de pijn in mijn onderrug waarvoor ik al weken bij de fysio liep. Ze voelde heel accuraat waar het probleem zat en heeft mij behandeld met acupunctuur. Na de eerste behandeling was de pijn weg en met de juiste oefeningen die zij mij heeft meegegeven gaat het nu heel erg goed. De fysio is gelukkig niet meer nodig!" 

Robert (45)

"Aangezien ik mijn linkerarm plotseling niet meer goed kon bewegen en ik niet verder kwam bij mijn fysiotherapeut, heb ik Marlies geraadpleegd die mij voor het eerst behandelde met Chinese Dry Needling en acupunctuur. Ik ben er nog steeds over verbaasd hoe ontzettend goed deze behandeling mij heeft geholpen. Na de eerste behandeling kon ik mijn arm aanzienlijk beter bewegen en na de tweede behandeling voelde ik volledig herstel. Marlies werkt op therapeutische basis met een zeer scherp holistisch oog. Voor mij een goede reden om haar kundigheid zoveel mogelijk te delen met diegene die daaraan behoefte hebben!"  

Richard (55)

”On my holidays in Zeeland I booked a massage and acupuncture treatment with Marlies because I suffered a long time from intens pain in my lower back. After one treatment the pain was totally gone. Therefore I would highly recommend Marlies for her professionality, holistic approach and magical hands!”

Danielle (49)

"Voor mijn migraineklachten ben ik bij Marlies haar praktijk geweest en koos voor een behandeling met acupunctuur en Chinese dry needling. Dit heeft ontzettend goed gewerkt met als resultaat dat ik geen last meer heb gehad van migraine. Sinds mijn behandeling bij Marlies gebruik ik iedere dag een X39 Lifewave patch waardoor de migraine wegblijft. De Lifewave patches werkte direct met zeer goed resultaat!" 

Esmee (47)

"Toen ik Marlies haar praktijk binnenkwam stonden letterlijk de tranen van de pijn in mijn ogen. Via mijn huisarts ben ik doorverwezen voor acupunctuur omdat hij behalve pijnstillers geven niets meer voor mij kon doen. Marlies heeft mij behandeld met massage, acupunctuur en Lifewave patching en ik ging na de eerste behandeling met veel minder pijn de deur uit. De dagen erna voelde ik per dag minder pijn en na een week was ik weer helemaal de oude. De verschrikkelijke pijn in mijn rug en schouders is door de behandeling bij Marlies wonderbaarlijk snel verholpen!"

Nathalie (40) & Bob (47)

"De massagebehandelingen met acupunctuur bij Marlies in het resort in Zeeland waren heel uniek en helend! We voelden ons meteen erg op ons gemak en waren zeer onder de indruk van Marlies haar kunde; zij verbindt zich zodanig met het lichaam en geest dat ze informatie heel zuiver doorkrijgt en dit met de cliënt kan communiceren. Erg bijzonder! De fysieke resultaten: ik kan mijn nek weer vrij bewegen en mijn man heeft geen schouderklachten meer. We zoeken Marlies zeker nog een keer op!"

Frank (56)

"Al jaren heb ik uitstralende zenuwpijn en tintelingen vanaf mijn bovenrug naar mijn linkerarm. Deze pijn is nooit echt weggeweest, ondanks veel verschillende therapeutische behandelingen. Onlangs heb ik Marlies haar praktijk bezocht en een behandeling met massage en acupunctuur gehad. De pijn en tintelingen waren na de behandeling volledig weg. Voor 'onderhoud' boek ik maandelijks een behandeling bij Marlies wat in mijn geval heel erg goed bevalt. Immers niets is zo vervelend als rondlopen met pijn. Marlies haar deskundigheid, kennis en holistische benadering is werkelijk fantastisch!" 

Kees (64)

“Veel te lang heb ik rondgelopen met pijn in mijn rug die uitstraalde naar mijn benen. Scans gaven aan dat er sprake was van slijtage bij de onderste wervels van mijn rug. De fysiotherapeut kon niets meer voor mij doen en ten einde raad heb ik contact opgenomen met Marlies omdat een goede kennis van mij een zeer goede ervaring bij Marlies heeft gehad met het verhelpen van zijn hernia. Gelukkig kon ik dezelfde week nog terecht. Toen ik opstond na de behandeling met acupunctuur en massage was de pijn in mijn rug volledig weg. Inmiddels, ruim 3 weken later, kan ik goed wandelen en voelt mijn rug nog steeds heel goed. Ik ben Marlies heel erg dankbaar dat ze mij zo goed heeft geholpen!”

Yara (48)

"De darmproblemen van mijn dochter (17 jaar) zijn vanaf haar puberteit verergerd. Zo erg dat de huisarts haar verschillende medicatie voor heeft geschreven. Omdat mijn dochter deze weigerde, zijn we verder gaan zoeken en kwamen we bij Marlies terecht. Marlies heeft mijn dochter de eerste keer behandeld met buikmassage en acupunctuur. De resultaten waren ongelofelijk, want mijn dochter heeft daarna geen problemen meer gehad. Dat ging 3 maanden heel erg goed toen het weer opspeelde. Marlies heeft toen dezelfde behandeling gecombineerd met resonantietherapie en sindsdien zijn de klachten helemaal verdwenen!" 

Gino (34)

"My wife and I booked massage and acupuncture treatments with Marlies during our holidays in Zeeland. For months my wife had chronic irritable bowel syndrome, which Marlies treated very well. After the treatment my wife felt much better! Also Marlies helped me to heal from frozen shoulder and a lot of tension in my back. I can truly say that Marlies is the best therapist I have ever had when it comes to massage and acupuncture!" 

Hendrik (71)

"Op aanraden van een vriendin heb ik Marlies benaderd voor het behandelen van mijn chronische duizeligheid. Ik heb hiervoor heel wat therapeuten bezocht die behalve wat oefeningen niet veel verder kwamen met de klachten. De duizeligheid maakte mij erg onzeker. Onlangs heeft Marlies mijn klachten behandeld met massage, acupunctuur en een energetische behandeling. Direct na de eerste behandeling voelde ik mij al veel helderder in mijn hoofd en tot nu toe zijn de duizelingen weggebleven. Een resultaat waar ik niet eens op durfde te hopen. Ik ben Marlies heel erg dankbaar!" 

Ilse (31)

"Van beroep ben ik zelf fysiotherapeut en ben voor mijn rug en nekklachten bij Marlies geweest voor een behandeling met massage, Chinese dry needling en acupunctuur. Ik stond versteld van de positieve resultaten en zou iedereen dit aanbevelen die niet veel verder komt in het reguliere!"

Joost (42)

"Onlangs heb ik Marlies ontmoet tijdens mijn vakantie in Tholen. In het resort waar ik verbleef heb ik een behandeling met massage en acupunctuur bij haar geboekt. Mijn lichaam hield veel trauma vast en maanden heb ik erg veel last van mijn heupen en rug gehad. Marlies heeft mijn rug- en heupklachten behandeld en trauma release punten. Hierdoor kwam er erg veel los. De behandeling heeft lang doorgewerkt en ik voelde mij daarna heel erg opgelucht en lichter. Mijn lichamelijke klachten zijn sterk verminderd al na de eerste behandeling. Marlies werkt erg zorgvuldig en ik voelde mij compleet veilig om mij over te geven aan alles wat zij in gang zette tijdens de behandeling."

Angelique (60)

"Marlies heeft mij in de eerste acupunctuurbehandeling succesvol behandeld voor mijn heupklachten die uitstraalde naar mijn linkerbeen. Na de eerste behandeling zijn deze klachten gelukkig niet meer teruggekomen waar ik natuurlijk erg blij mee ben. In een volgende behandeling heeft Marlies bijholteontsteking behandeld en voelde ik wonderbaarlijk genoeg direct al dat ik meer lucht kreeg. Twee dagen later was de ontsteking over. Acupunctuur werkt magisch, helemaal de wijze waarop Marlies deze toepast!"

Nina (39)

"Na de bevalling van mijn derde kindje vorig jaar heb ik veel pijn gehad bij mijn bekkenbodem en heupen. Geen enkele therapie werkte zo goed als de acupunctuurbehandeling bij Marlies. Marlies voelt heel goed aan hoe ze te werk moet gaan en weet direct de zwakke plekken te vinden en deze succesvol te behandelen. Ik heb na de behandeling geen pijn meer gehad dus ik ben vol lof over Marlies haar gaves!" 

Mark (37)

"Dankzij de acupunctuurbehandeling bij Marlies zijn mijn maag-en darmklachten volledig verholpen!"

Sandra (63)

"Ik heb een afspraak bij Marlies gemaakt omdat ik erge last had van extreme vermoeidheid, verdriet en angst na een recente diagnose van kanker. Daarbij had ik veel pijn in mijn onderrug wat uitstraalde naar mijn linkerbeen en darmklachten. Lang heb ik hier pijnstillers en medicatie voor moeten gebruiken. Na de behandeling bij Marlies heb ik geen pijnstiller meer nodig gehad en voel ik mij stukke beter. Ik heb inmiddels veel vertrouwen in mijn lichaam en voel me zelfs energiek. Marlies heeft veel voor mij gedaan en ik heb door haar veel vertrouwen in mijn herstel gekregen. Ik ben Marlies erg dankbaar voor haar warme zorg en deskundigheid!

Coen (43)

"Als professioneel wielrenner heb ik regelmatig blessures bij mijn knieën. Voor het eerst heb ik hiervoor een acupunctuurbehandeling bij Marlies gehad. Dit hielp zo goed dat ik na 1 behandeling geen pijn meer heb gevoeld en dezelfde afstand kon fietsen als voor mijn blessure. Marlies heeft dit mogelijk gemaakt waarvoor mijn dank zeer groot is!"

Hans (67)

"Ongeacht de medicatie die ik al jaren inneem, had ik nog erg veel klachten door de Parkinson. Nu ik maandelijks bij Marlies met acupunctuur wordt behandeld en ik veel van haar adviezen omtrent voeding en supplementen heb opgevolgd, zijn de klachten aanzienlijk minder geworden. Deze behandelingen doen mij erg goed!" 

Peter (47)

"Sinds enkele maanden na Covid was mijn reuk en smaak volledig weg. Na de behandelingen met acupunctuur bij Marlies is dit gelukkig weer volledig hersteld. Ik ben heel blij dat ik sinds lange tijd weer van mijn eten kan genieten!"

Kimberly (43)

"Ten einde raad kwam ik bij Marlies terecht voor de behandeling van fibromyalgie waar ik al jaren heel erg veel last van had. Bijna had ik de hoop opgegeven en ging geloven dat ik voor de rest van mijn leven aan medicatie vastzat. Na de eerste behandeling bewees Marlies het tegendeel en ging ik zonder pijn de deur uit. Ik sliep beter en het helingsproces zette gelukkig door. Marlies heeft voor mij de deur geopend naar een gezonder en pijnvrij leven. Een geschenk waar ik haar ontzettend dankbaar voor ben!"

Jack (51)

"What a special and relaxed experience was the massage & acupuncture treatment by Marlies! She is the only therapist who has been able to heal the pains in my body in only one session. Definitely a good reason to visit Holland again in the near future!" 

Marijke (45)

"Jarenlang werd mijn leven beheerst door fybromyalgie waar ik volgens de huisarts mee zou moeten leren leven met medicatie uiteraard. Noodgedwongen ben ik bij Marlies terechtgekomen die mij heeft behandeld met massage en acupunctuur. De tranen kwamen los toen ik na deze behandeling geen pijn meer voelde. Marlies gaf mij de ervaring hoe het voelt om geen pijn te hebben en gaf mij het vertrouwen weer terug in mijn lichaam. Na de eerste behandeling heb ik ruim 2 maanden geen pijn gevoeld. Na de vervolgbehandeling helemaal pijnvrij wat voor mij betekent dat ik weer voel dat ik leef!" 

Tarieven:

Intake en behandeling Acupunctuur
€ 130,-

90 minuten

€ 130,-
Behandeling Acupunctuur
€ 100,-

60 minuten

€ 100,-
Behandeling Acupunctuur
€ 80,-

45 minuten

€ 80,-
Behandeling Acupunctuur
€ 55,-

30 minuten

€ 55,-