yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-002
lijn

Critical Alignment Yoga

CAY foto 1

Critical Alignment Yoga (CAY) is een therapeutische vorm van yoga en in veel gevallen een zeer geschikte aanvulling op fysiotherapie en/of manuele therapie.

Bij Critical Alignment Yoga staat de wervelkolom centraal. De wervelkolom is essentieel voor de lichamelijke en mentale gezondheid. Blokkeringen in de wervelkolom kunnen klachten geven op die plek in de rug zelf maar vaker op andere plekken omdat de verloren mobiliteit gecompenseerd moet worden vanuit andere delen van de rug. Zo kan een stijve bovenrug klachten opleveren in de nek, schouders, armen maar ook in de onderrug of de heupen. Met gerichte oefeningen, ademhalingstechnieken, en tools zoals de backbender, hoofdstandbankje en de rubberen strip/rol, worden blokkades in de rug direct aangepakt.

De houdingen bij Critical Alignment Yoga laten voelen hoe jouw lichaam van binnenuit meebeweegt en stimuleert het zelfhelende vermogen van het lichaam doordat er meer ruimte wordt gecreëerd in de verschillende lichaamsdelen.

Critical Alignment Yoga onderscheid zich van andere yogastijlen doordat het de essentiële rol van de houdingsspieren in bewegingen en het maken van verbindingen benadrukt. Verbindingen zijn connecties tussen lichaamsdelen die cruciaal zijn bij de doorgifte van bewegingen en waaruit de asana’s zijn opgebouwd.

Wanneer er een verstoring optreedt in de samenwerking tussen de houdingsspieren (spieren rond de wervelkolom en gewrichten) en de bewegingsspieren (o.a. biceps, triceps, monnikskapspieren, bilspieren, dijbeenspieren, kuitspieren) en de houdingsspieren verstijven, leidt dit tot verlies van beweeglijkheid, vervorming van het skelet en scheefstand.

Bij Critical Alignment Yoga wordt gewerkt aan het ontspannen van de bewegingsspieren waardoor de houdingsspieren aan het werk worden gezet.

Critical Alignment Yoga werkt zeer goed bij:

  • Pijnklachten aan rug, nek, schouders, armen en benen.
  • (Sport)blessures.
  • Gewrichtsproblemen zoals artrose en artritis.
  • Scoliose (S-vorm van de rug), hernia, kyfose (bolle rug), RSI, etc.
  • Stress gerelateerde klachten zoals hyperventilatie, migraine, burnout.
  • Klachten vanwege verkeerde (werk)houding.
  • Angst om te bewegen en/of te vallen.
  • Ontstekingen in spieren, gewrichten en bindweefsel.

 

 

Tarieven:

Privéles Critical Alignment Yoga
€ 80,-

 75 minuten

€ 80,-