yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-011
lijn

Kindercoaching

Kindercoaching

Zie mij voor wie ik ben

Respecteer mij

Waardeer mij

Heb mij lief

En geloof in mij dat ik mijn eigen weg zal vinden…

 

Kindercoaching is een vorm van persoonlijke begeleiding aan kinderen vanaf 4 jaar op basis van een gelijkwaardige één op één relatie. Ik help uw kind om zelf oplossingen te vinden en op deze manier zijn/haar doel te bereiken.

In deze sessies staat uw kind centraal. Uiteindelijk heeft elk kind voldoende zelfoplossend vermogen in zich om (weer) te gaan geloven in de eigen kracht en authenticiteit en van daaruit te kunnen handelen. De samenwerking tussen het kind en de ouder is erg belangrijk. Uiteraard zijn ook de ouders van harte welkom in mijn praktijk.

De verschillende problemen en klachten waarmee uw kind en u als ouder te maken kunt krijgen, kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn. U kunt dan denken aan: sociaal-emotionele problemen, fysieke klachten, gedragsproblemen of problemen in de ontwikkeling.

Sociaal - emotionele problemen

Faalangst, negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, piekeren, verlegenheid, moeilijk vriendschappen kunnen sluiten, somberheid, gepest worden of zelf pesten, trauma, rouwverwerking, gevolgen van een echtscheiding.

Gedragsproblemen

Druk of agressief gedrag, woede aanvallen, liegen, gebrek aan concentratie en zelfbeheersing.

Ontwikkelingsproblemen

Leerproblemen en problemen in de puberteit. Moeite hebben met regels, zelfbeheersing, weerbaarheid, concentratie en sociale vaardigheden. Weinig vertrouwen en respect hebben of moeilijk kunnen samenwerken.

In mijn rol van kindercoach help ik uw kind bij:

  • Autisme
  • Verschillende gedragsproblemen
  • Angst
  • Verdriet
  • Trauma
  • Gezinsproblematiek en problematiek bij echtscheiding
  • Pesten
  • Slaapproblemen
  • Eetproblemen en zindelijkheid
  • Taalstoornissen en leermoeilijkheden

 

 

Oprechte aandacht zonder oordeel is de moeder van alle ontmoetingen.

 

Tessa (46) en Anton (48)

"Onze zoon Sam is jarenlang erg gepest op school en wist zich geen raad meer hoe hij hiermee kon omgaan. Per toeval kwam Marlies op ons pad en in plaats van gesprekken bij de psycholoog hebben we Marlies gevraagd om een paar sessies met Sam te doen. Gelukkig voelde Sam zich goed op zijn gemak en samen met Marlies heeft hij geleerd hoe hij ondanks de pesterijen zijn eigenwaarde en eigenliefde kon versterken. Sindsdien is het pesten sterk afgenomen. Sam zorgt nu goed voor zichzelf en weet zijn grenzen aan te geven. Blijkbaar is dat de sleutel geweest tot het einde van de pesterijen. We zijn Marlies erg dankbaar dat ze Sam zo goed heeft geholpen." 

Tarieven:

Intake en sessie Kindercoaching
€ 110,-

90 minuten

€ 110,-
Vervolgsessie Kindercoaching
€ 80,-

60 minuten

€ 80,-