yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-007
lijn

Partneryoga

Partneryoga..

Breng je relatie in balans met partneryoga!

Bij Partneryoga voer je de verschillende yoga oefeningen of houdingen (Asana’s) gezamenlijk met je ‘partner’ uit. Dit hoeft niet perse de partner te zijn waar je een relatie mee hebt, maar is bijvoorbeeld ook mogelijk met iemand die je beter zou willen leren kennen of een vriend of vriendin.

In de beoefening van Partneryoga kun je houdingen uitvoeren waarbij je elkaar moet ondersteunen, of kun je elkaar op verschillende manieren versterken. Je helpt elkaar bijvoorbeeld om nog meer uit een houding te kunnen halen. Uiteraard kun je ook gebruik maken van verschillende massage oefeningen die een positieve werking kunnen hebben op de onderlinge band.

Partneryoga is gericht op de onderlinge samenwerking en het aanvullen van elkaar. Het is een prettige fysieke en ontspannende methode om elkaars grenzen te leren kennen en deze te respecteren, elkaar te helpen meer ruimte in te nemen, flexibiliteit te vergroten en vertrouwen en balans op te bouwen waarbij verdieping kan worden bereikt in de relatie.

Omdat bewegen ook een vorm is van communicatie, kan het heel prettig zijn om zonder woorden met elkaar te communiceren door samen in teamverband de yoga houdingen uit te oefenen.

In het meditatieve gedeelte bij de Partneryoga wordt vooral ervaren en geleerd om stil te staan bij de gedachten en gevoelens, deze er te laten zijn en vervolgens te uiten op een liefdevolle en respectvolle manier.

 

Martijn (39) en Pien (38)

“Mijn vriendin en ik zijn twee keer bij Marlies geweest voor een partner yoga sessie. De eerste keer kenden we elkaar nog niet zo lang en mijn vriendin had deze sessie als verassing geregeld. Het voelde in het begin wat onwennig voor ons beiden, mede omdat we weinig tot geen ervaring met yoga hadden. Marlies merkte dat goed op en heeft ons toen naar elkaar begeleid door bepaalde oefeningen die met verbinden en vertrouwen te maken hebben. De ademhalingsoefeningen helpen hier ook erg goed bij. De yoga asana's zijn ontzettend leuk en leerzaam. Het beviel zo goed dat we een paar maanden later nog een tweede keer een sessie hebben geboekt. Ook in deze partneryoga sessie slaagde Marlies erin om ons diepere dynamieken te laten doorvoelen met ademwerk, asana's en energiewerk. We hebben tijdens de sessies partneryoga erg veel geleerd over vertrouwen en verbinding en raden stelletjes zeker aan om zo nu en dan een partneryoga sessie te ervaren bij Marlies. Je leert elkaar namelijk op een heel andere manier kennen en verbintenis met elkaar te vinden door in je eigen ruimte met elkaar te zijn, elkaar te voelen, samen te werken en telkens aanwezig te zijn bij de adem. Met een lach en een traan hebben wij de sessies als heel waardevol ervaren!” 

Marjolein (32) en Tim (35)

"Als Tim mij niet ondersteunt, val ik…..Als het goed gaat, geeft dat vleugels! Wij zijn als stel door partneryoga erachter gekomen dat ook een relatie yin en yang is. Als stel ervaar je zowel verstilling en inkeer als actie en verbinding. Partneryoga is een mooie manier om naast het ervaren van vertrouwen zowel terug te komen bij jezelf als bewust in verbinding te zijn met je partner op een sportieve, energetische en meditatieve manier. Marlies heeft ons heel goed begeleid en we gaan zeker nog eens terug als de tijd daarvoor rijp is!" 

Tarieven:

Privéles Partneryoga
€ 90,-

75 minuten

€ 90,-

Groepslessen zijn op aanvraag