yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-022
lijn

Yoga voor Senioren

yoga-ouderen

De ouderdom komt helaas vaak met gebreken zoals klachten aan de gewrichten. Het beoefenen van yoga is dan heel goed om het lichaam zo soepel mogelijk te houden en te bewegen binnen de eigen grenzen. Aangezien yoga niet prestatiegericht is, is het uitermate geschikt voor ouderen om het te beoefenen.

Hoe ouder we worden, hoe belangrijker het is om in beweging te zijn. Door voldoende te bewegen blijven we soepel en vitaal en houden we plezier in het leven. Yoga kan een preventieve rol spelen in het verouderingsproces. Door regelmatig te oefenen en gezond te leven dragen we zelf zorg voor ons welzijn.

In een yogales voor senioren bewegen we op een bewuste, verantwoorde en ontspannen manier. De lessen zijn afgestemd op de mogelijkheden van de oudere deelnemer en heeft als uitgangspunt dat ieder de eigen grenzen op een respectvolle manier leert kennen en verkennen.
Ook wanneer er door het ouder worden klachten zijn ontstaan, benaderen we deze op een milde manier en onderzoeken we samen wat op dat moment wel prettig voelt.

De yoga oefeningen worden staand, zittend of liggend uitgevoerd. Er wordt aandacht besteed aan losmaakoefeningen, concentratieoefeningen, ademhalingsoefeningen, yoga asana’s en een ontspanningsoefening aan het einde van iedere les.
Alle oefeningen worden op een zachte manier aangeboden en met volledige aandacht uitgevoerd. De les wordt zo aangereikt dat iedereen mee kan komen. Zelfs wanneer langer staan of zitten ongemakkelijk is, kan de les worden aangepast en bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een stoel.

De yogalessen zijn bedoeld voor alle ouderen, ongeacht leeftijd, lichamelijke mogelijkheden of levensovertuiging.

 

Ans (76)

"Mijn 5 vriendinnen en ik hebben onlangs deelgenomen aan de yogalessen die Marlies organiseerde speciaal voor 60 plussers. De yogalessen waren gericht op ouderen met een beperking of lichamelijke klachten. Vanuit de rolstoel was het voor mij wel even wennen, maar uiteindelijk heel erg fijn. Mijn lichaam voelde na de les erg soepel en ik heb veel geleerd van de meditaties. Sindsdien boeken we elke maand een les bij Marlies."

Tarieven:

Privéles Yoga
€ 80,-

75 minuten

€ 80,-

Groepslessen zijn op aanvraag