yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-008
lijn

Sportmassage

Een Sportmassage is een massage welke is gericht op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Bij een Sportmassage worden de afvalstoffen in de spieren sneller afgevoerd, waardoor er sneller herstel plaatsvindt in het lichaam. Er wordt diep in de spieren gemasseerd, zodat het bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit de spieren worden gehaald.

Voor aanvang van (sport)activiteiten wordt Sportmassage regelmatig toegepast voor een verbeterde doorbloeding van de spieren om het lichaam voor te bereiden. Na (sport)activiteiten zorgt Sportmassage voor het bespoedigen van het herstel door de afvoer van afvalstoffen. De kans op blessures wordt hierdoor kleiner en activiteiten kunnen sneller worden hervat.

Een Sportmassage wordt weliswaar veel toegepast in de sportwereld, maar is voor bijna iedereen een oplossing. Bijvoorbeeld bij spierspanningshoofdpijn, een stijve rug, stramme kuiten, stijve/vermoeide spieren, stress, slechte doorbloeding, kramp, vochtvorming, verhoogde spierspanning in het lichaam of uiteraard als verzorging na een pittige training. Een Sportmassage kan zeer goed helpen bij een optimale prestatie (preparatief), ter vermindering van het risico op letsels (preventief) en om het herstel te bevorderen (curatief). Het is een vorm van massage waarbij verschillende technieken worden gebruikt: van sederende technieken om afvalstoffen af te voeren tot aan stimulerende technieken die de doorbloeding stimuleren en de stofwisseling verbeteren.

De voordelen van de Sportmassage zijn onder andere:

  • Verbetert de bloedcirculatie.
  • Verbetert de afvoer van afvalstoffen en vocht.
  • Verbetert de toevoer van zuurstof en voedingstoffen.
  • Herstelt en voorkomt blessures en overbelasting.
  • Geeft verlichting en ontspanning van de spieren in het lichaam.
  • Helpt spieren te activeren indien je weer wilt beginnen met sporten.
  • Je voelt je veel energieker en fitter.
  • Geeft ontspanning en mentale rust.
  • Helpt met concentreren en zorgt voor een heldere geest.
  • Helpt met het beter in slaap komen en in slaap blijven.

 

Marcus (55)

"Regelmatig ging ik voor de overbelasting van mijn nek en schouders naar verschillende massagetherapeuten. Doordat de klachten aanhielden, heb ik bij Marlies een afspraak gemaakt voor de Sportmassage. Binnen één behandeling was zij in staat de pijn te verhelpen. Sindsdien weet ik dat ik bij Marlies in goede handen ben!" 

Tarieven:

Sportmassage
€ 80,-

60 minuten

€ 80,-
Sportmassage
€ 65,-

45 minuten

€ 65,-