yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-014
lijn

Ayurvedische Massage

De Ayurvedische Massage is een diep ontspannende energetische therapeutische massage.

Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat in landen zoals India en op Sri Lanka al meer dan 5000 jaar wordt beoefend. Ayurveda is de oudste geneeswijze die de mensheid kent.

Volgens de Ayurveda ontstaat een goede gezondheid door een juiste balans van drie levensenergieën (Dosha’s): Vata, Pitta en Kapha. Deze Dosha’s zijn een combinatie van vijf elementen: water, aarde, vuur, ether en lucht:

 • Vata bevat de elementen ether en lucht
 • Pitta bevat het element vuur
 • Kapha bevat de elementen aarde en water

Onbalans op zowel geestelijk als op lichamelijk vlak leidt tot zwakte en ziekte. Een teveel aan stress of vervuiling van het lichaam vormen de basis van een groot aantal gezondheidsklachten.

Volgens de Ayurveda kunnen mensen aan een gelukkig en gezond leven werken als zij meer evenwicht hebben op geestelijk vlak en hun lichaam helpen ontgiften van gifstoffen, parasieten, schimmels, virussen en schadelijke bacteriën.

De Ayurvedische Massage is een massage die het gehele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren en bindweefsel maar ook op het energiesysteem (aura en chakra’s). Deze massage zorgt voornamelijk voor meer vitale energie en helpt bij het opheffen van emotionele blokkades.

Bij de Ayurvedische Massage worden verschillende massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten (drukpunten). Tevens wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke oliën; speciaal op maat samengesteld voor de cliënt. Deze oliën zijn behandeld met medicinale kruiden.

De combinatie van de massagetechnieken, de op maat gemaakte Ayurvedische massageolie en de massage die aangepast is op het lichaamstype, zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest.

De voordelen van de Ayurvedische Massage zijn onder andere:

 • Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar.
 • Het stimuleert het zelfregulerend vermogen van het lichaam.
 • Het ontspant de gewrichten.
 • Het bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid.
 • Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop.
 • Het regenereert en verlengt de levensduur.
 • Het draagt bij aan de bewustwording van het lichaam.
 • Het verlicht de spierspanning.
 • Het reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

 

Martine (43) 

"De massagebehandeling die ik bij Marlies heb ervaren, is veruit de meest bijzondere die ik tot nu toe heb gehad. Tijdens de massage voelde ik heel duidelijk dat er op energetisch vlak blokkades werden opgelost. De combinatie van de Ayurvedische massage en de heldere intuïtieve waarnemingen van Marlies is heel uniek!" 

Pien (38)

“Met haar kundige handen heeft Marlies mij precies gebracht wat ik nodig had: een complete ontspanning op fysiek en mentaal vlak. Marlies is heel professioneel en bekwaam in wat ze doet. De behandeling is een heerlijke en helende ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!”

Patrick (45) & Sabrina (42)

“Al jaren nemen wij massages in luxe hotels en resorts. De massage van Marlies was veruit de beste die we hebben gehad! Haar vriendelijkheid en professionaliteit voel je direct. Marlies verstaat haar vak goed en bij haar ben je absoluut in goede handen!”

Tarieven:

Ayurvedische Massage gehele lichaam
€ 100,-

90 minuten

€ 100,-
Ayurvedische Massage gehele lichaam
€ 80,-

60 minuten

€ 80,-
Ayurvedische Massage voorkant lichaam
€ 65,-

45 minuten

€ 65,-
Ayurvedische Massage achterkant lichaam
€ 65,-

45 minuten

€ 65,-