yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-013
lijn

Kindermassage

slider-kindermasage-004

Aanraking is een onmiskenbare sleutel tot gezondheid, voor iedereen. Maar helemaal voor kinderen. Ieder kind heeft behoefte aan liefdevolle aanraking. Wat soms niet met behulp van taal uit te drukken is, kan namelijk via aanraking wel worden overgebracht en begrepen.

In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht. Vaak raken kinderen overprikkeld. Daarnaast gaat de eigen ontwikkeling op hoge snelheid en dit leidt soms tot onrust, spanningen, slapeloosheid, bedplassen en gedragsproblemen.

Kindermassage is een zeer heilzame methode voor het bereiken van lichamelijke en geestelijke ontspanning en rust voor alle kinderen. Het is hét antwoord op overprikkeling. Door de Kindermassage worden kinderen zich meer bewust van het eigen lichaam waardoor ze zich lichamelijk en geestelijk beter in balans voelen.

De Kindermassages zijn gericht op verbondenheid, aandacht voor het kind, positieve aanraking van de huid en een liefdevolle manier om tot ontspanning te komen. Daarom wordt een massage voor kinderen op een andere wijze vormgegeven dan die voor een volwassene. Door de zachte en ontspannen aanraking tijdens de Kindermassage voelen de kinderen zich veilig en geaccepteerd.

Uit het hoofd en in het lichaam….

Verschillende studies wijzen uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden ze intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. Kindermassage kan ook een zeer positief effect hebben op kinderen met ADHD en aan autisme verwante stoornissen.

Kinder mindfulness technieken maken deel uit van de massagebehandelingen voor kinderen zodat het kind zich volledig kan ontspannen.

De voordelen van de Kindermassage zijn onder andere:

 • Versterkt het immuunsysteem (verhoogt de weerstand)
 • Bevordert het slapen
 • Vermindert spanning of stressgevoelens
 • Bevordert gevoelsontwikkeling en lichaamsbesef
 • Geeft ontspanning en rust
 • Verbetert de spijsvertering
 • Helpt bij (psychosomatische) klachten (hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, obstipatie, diarree, bedplassen)
 • Ondersteunt bij overprikkeling (hooggevoeligheid, ADHD, Autisme)
 • Bevordert het leer- en concentratievermogen
 • Helpt de eigen grenzen ervaren
 • Helpt bij angst of onzekerheidsgevoelens
 • Stimuleert de groei
 • Bevordert verbondenheid
 • Vermindert agressief of opstandig gedrag

Kinder Reflex Massage

Bij deze massage worden reflexpunten gemasseerd waardoor fysieke blokkades worden opgeheven. De Kinder Reflex Massage heeft een positieve uitwerking op de orgaanfuncties. Deze massage is zeer geschikt voor kinderen die regelmatig last hebben van de darmen (buikpijn), astma, hoofdpijn e.d.

Energetische Kindermassage

De Energetische Kindermassage is van positieve invloed op de totale gezondheid. Door de combinatie van massagetechnieken en handoplegging wordt de doorstroom van de energie in het lichaam gestimuleerd.

De Kindermassages kunnen zowel met als zonder kleding gegeven worden.

De Kindermassages zijn voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar.

 

Antoinette (44)

"Mijn zoontje van 11 had slaapproblemen, concentratie-en gedragsproblemen en vaak buikpijn. De massage en energetische behandeling bij Marlies heeft hem heel goed geholpen. Marlies raakt zowel het fysieke als het emotionele lichaam wat een hele mooie en bijzondere combinatie is!" 

Tarieven:

Kinder Reflex Massage
€ 75,-

60 minuten 

€ 75,-
Kinder Reflex Massage
€ 45,-

30 minuten

€ 45,-
Energetische Kindermassage
€ 75,-

60 minuten

€ 75,-
Energetische Kindermassage
€ 45,-

30 minuten

€ 45,-