yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-014
lijn

Chinese Dry Needling & Massage

yoga-by-marlies-dry-needling

Chinese Dry Needling is een behandelmethode waarbij de spier of pees kortdurend wordt geprikkeld. Hierbij wordt de naald op specifieke punten, ofwel triggerpoints (myofasciale reactiepunten) geprikt.

Doordat de naald in het hart van de knoop wordt geprikt, ontstaat er een zenuwrespons. Deze (pijn) prikkel geeft een reactie op de endorfine-huishouding waardoor de knoop verminderd en geheel verdwijnt.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen voor problemen kunnen zorgen. Ze kunnen ontstaan door vele oorzaken zoals:

 • Acuut, door een verkeerde beweging of bijvoorbeeld een ongeluk.
 • Chronisch, bijvoorbeeld door een langdurig verkeerde houding.
 • Overbelasting van bijvoorbeeld de arm, nek en schouders. Dit komt vaak voor bij computergebruik.
 • Overbelasting of blessures door intensieve uitoefening van sport.
 • Beschadiging van weefsel zoals bij een hernia of meniscus letsel.
 • Langdurige afwezigheid van beweging.
 • Stress en depressie.
 • Afwijking in de voeten of verschillen in beenlengte welke bijvoorbeeld zijn ontstaan na een botbreuk of operatie.

De meeste triggerpoints zitten in de nek, schouders, rug en billen. Deze triggerpoints kunnen zich uiten in pijn of een stijf gevoel in de spieren. Ook beperkingen in het bewegen of verminderde kracht in betrokken spieren of gewrichten, tintelingen, hoofdpijn of duizeligheid zijn veelvoorkomende verschijnselen.

Bij de Chinese Dry Needling behandeling behandel ik naast de triggerpoints ook verschillende acupunctuurpunten afhankelijk van uw klachten. Deze behandeling wordt uitgevoerd in combinatie met massage.

Het verschil met Canadese Dry Needling (welke vaak door fysiotherapeuten wordt toegepast) is dat bij de Chinese Dry Needling eerst wordt gewerkt aan optimale ontspanning van de nervus vagus, de spieren en het bindweefsel zodat u geen pijn ervaart tijdens de behandeling.

Het is heel belangrijk om uw lichaam goed te hydrateren zowel voor als na de behandeling aangezien er afvalstoffen vrijkomen.

Chinese Dry Needling werkt onder andere zeer goed bij:

 • Alle nek-, rug-, en schouderklachten
 • Bedplassen bij kinderen
 • Frozen shoulder
 • Fybromyalgie
 • Hooikoorts
 • Hielspoor en peesplaatontsteking
 • Hoest, koorts, vermoeidheid
 • Kaak gerelateerde klachten
 • Maag-en darmklachten
 • Menstruatieklachten
 • Migraine en spanningshoofdpijn
 • Ontstekingen
 • Pijn rond het schaambod, de SI gewrichten, heiligbeen, stuit, bekken, heupen
 • Reumatische klachten en artrose
 • Slapeloosheid
 • Tenniselleboog, muisarm e.d.

 

Chinese Dry Needling kan niet worden toegepast bij:

 • Ernstige hartklachten en bij recente operaties.
 • Heftige emotionele disbalans (schizofrenie, bipolair, borderline).
 • Corticosteroïden, prednison en antibiotica ’s remmen de werking van Chinese Dry Needling af.

 

Yoka (47)

"In de praktijk van Marlies word je met open armen en hart ontvangen. Op de massagetafel kom je helemaal tot rust onder de vaardige handen van Marlies. De massages raken vele vlakken op verschillende niveau’s waardoor ik mij na afloop telkens weer als herboren voel. De combinatie met Chinese Dry Needling is een zeer prettige ervaring die absoluut een meerwaarde geeft aan de kwaliteiten van Marlies." 

Berenice (51)

"Na weken last gehad te hebben van chronische spanningshoofdpijn heeft Marlies mij behandeld met Chinese Dry Needling. Het is bijzonder hoe de knopen in mijn schouders en nek binnen één behandeling volledig zijn verdwenen. Mijn hoofdpijn is volledig verdwenen na de eerste behandeling met Chinese Dry Needling. Dank je wel Marlies!" 

Annemarie (55) 

"Het is heel uniek hoe Marlies direct tijdens de behandeling benoemde waarom ik pijn in mijn lichaam voelde die zich uitte wegens een verstoring in een orgaanfunctie. Tijdens de combinatiebehandeling van massage, acupunctuur en Chinese dry needling kwamen er veel emoties los waarna ik mij helemaal ontladen voelde. Het is duidelijk dat Marlies haar vak verstaat en als het ware mijn lichamelijke en emotionele blokkades aanvoelde en deze succesvol kon behandelen." 

Richard (55)

”On my holidays in Zeeland I booked a massage and acupuncture treatment with Marlies because I suffered a long time from intens pain in my lower back. After one treatment the pain was totally gone. Therefore I would highly recommend Marlies for her professionality, holistic approach and magical hands!”

Emma (27)

”De acupunctuur en Chinese dry needling behandeling bij Marlies heeft enorm goed geholpen bij mijn frozen shoulder. Na de behandeling kon ik mijn arm weer vrij bewegen. Marlies haar kennis en kunde in combinatie met haar warme persoonlijkheid creëert een zeer prettige en unieke ervaring.”

Danielle (49)

"Voor mijn migraineklachten ben ik bij Marlies haar praktijk geweest en koos voor een behandeling met acupunctuur en Chinese dry needling. Dit heeft ontzettend goed gewerkt met als resultaat dat ik geen last meer heb gehad van migraine. Sinds mijn behandeling bij Marlies gebruik ik iedere dag een X39 Lifewave patch waardoor de migraine wegblijft. De Lifewave patches werkte direct met zeer goed resultaat!" 

Esmee (47)

"Toen ik Marlies haar praktijk binnenkwam stonden letterlijk de tranen van de pijn in mijn ogen. Via mijn huisarts ben ik doorverwezen voor acupunctuur omdat hij behalve pijnstillers geven niets meer voor mij kon doen. Marlies heeft mij behandeld met massage, acupunctuur en Lifewave patching en ik ging na de eerste behandeling met veel minder pijn de deur uit. De dagen erna voelde ik per dag minder pijn en na een week was ik weer helemaal de oude. De verschrikkelijke pijn in mijn rug en schouders is door de behandeling bij Marlies wonderbaarlijk snel verholpen!"

Mylène (23)

"Sinds mijn 14de heb ik scoliose in mijn rug. Ik heb hier veel therapieën voor gevolgd. Inmiddels helpt Marlies mij heel goed met massage en acupunctuur. De behandelingen werken zo goed dat ik mij in jaren niet zo flexibel heb gevoeld. Marlies geeft mij hele goede oefeningen en zo komen we steeds een stapje dichter bij een pijnvrij lichaam."

Nathalie (40) & Bob (49)

"De massagebehandelingen met acupunctuur bij Marlies in het resort in Zeeland waren heel uniek en helend! We voelden ons meteen erg op ons gemak en waren zeer onder de indruk van Marlies haar kunde; zij verbindt zich zodanig met het lichaam en geest dat ze informatie heel zuiver doorkrijgt en dit met de cliënt kan communiceren. Erg bijzonder! De fysieke resultaten: ik kan mijn nek weer vrij bewegen en mijn man heeft geen schouderklachten meer. We zoeken Marlies zeker nog een keer op!"

Ewa (36)

 “Lange tijd had ik last van ernstige pijn in mijn nek. Tijdens de eerste massagebehandeling bij Marlies is deze pijn helemaal verdwenen en niet meer teruggekomen. Tevens heeft ze twee weken later de pijn in mijn schouder verholpen met behulp van acupunctuur en Chinese Dry Needling. Deze behandeling in combinatie met massage werkt zeer ontspannend en effectief. Het is bijzonder en heel raak wat Marlies voelt en benoemt…!”

Tarieven:

Chinese Dry Needling & Massage
€ 130,-

90 minuten

€ 130,-
Chinese Dry Needling & Massage
€ 100,-

60 minuten

€ 100,-
Chinese Dry Needling & Massage
€ 80,-

45 minuten

€ 80,-