yogabymarlies-yoga-coaching-wellness-health-011
lijn

Shiatsu Massage

Shiatsu is van origine een traditionele Japanse massage waarbij hoofdzakelijk wordt gewerkt met druk op de meridiaan punten van het lichaam (Tsubo’s). Shiatsu (Shi = vingers, Atsu = druk) is een methode om onbalans in de energiedoorstroming te behandelen.

De toepassing van Shiatsu Massage kan onregelmatigheden in het lichaam corrigeren, helpen om de gezondheid te behouden of te verbeteren en kan bijdragen tot de genezing van bepaalde ziekten. In deze therapeutische massage wordt dit gedaan door het stimuleren van de Ki- stroom, de universele levensenergie. Wanneer de Ki energie minder goed stroomt of stagneert, kunnen er in het lichaam klachten ontstaan. Door het masseren van de meridianen en tsubo’s waar de levensenergie langsloopt, wordt de Ki energie gestimuleerd en dus de algehele doorstroming van energie in het lichaam.

De voordelen van de Shiatsu Massage zijn onder andere:

 • Shiatsu Massage is een vorm van therapie die stress, stagnatie en belastende weerstand in het lichaam vermindert om daarmee het welzijn te verbeteren.
 • Shiatsu Massage geeft een rustgevend effect waardoor het slapen beter gaat en het lichaam beter kan herstellen van alle belastingen gedurende de dag.
 • Reduceert de spierstijfheid en geeft de ankerpunten van spieren algehele ontspanning.
 • Stimuleert de huid waardoor de circulatie verbetert en transpiratie problemen verminderen. Tevens stimuleert Shiatsu de circulatie van het bloed in het lichaam.
 • Shiatsu Massage beïnvloedt het autonome zenuwstelsel waardoor de primaire functies in het lichaam beter gaan functioneren.
 • Shiatsu Massage is zinvol bij chronische klachten als rug- en nekpijn,  gewrichtspijn, frozen shoulder, hoofdpijn, migraine, slaapproblemen, stress en piekeren.
 • Het herstelt en onderhoud circulatie van de lichaams-energieën en daarmee het zelfherstellende vermogen van het lichaam, vergelijkbaar als met het herstellen van de griep.
 • Shiatsu draagt bij aan het ontstressen van het lichaam.
 • Vermindert constipatie doordat de buik grondig wordt behandeld en de spieren gerekt.
 • Shiatsu Massage zorgt voor een verbeterde flow van de energie en verhoogt het energie niveau. Hierdoor vindt er een sneller herstel plaats van kleine en grote klachten.
 • Stimuleert indirect de productie van gelukshormonen (serotine) waardoor depressieve gedachten kunnen verminderen of verdwijnen.

 

Simone (52)

Eén van de fijnste massages die ik ooit heb gekregen. Marlies stemde af op mijn behoefte, het voelde diep ontspannend, raak en nadien stroomde de energie in mijn lichaam waar voorheen blokkades voelbaar waren. Ik voelde mij weer geheeld. Een massage kan emotioneel en confronterend zijn, maar door Marlies haar sensitiviteit en warmte voelde ik mij direct op mijn gemak. De liefde die zij heeft voor massage én mensen is heel voelbaar. Echt een aanrader..!

Martijn (41)

“Marlies voelt haar cliënten heel goed aan, combineert moeiteloos het fysieke masseren met het mentale-emotionele stuk, geeft praktische adviezen die hierbij aansluiten en weet dus snel door te dringen tot de kern. Een hele prettige behandeling en ervaring. Ik ga zeker nog een keer terug!”

Tarieven:

Shiatsu Massage gehele lichaam
€ 80,-

60 minuten

€ 80,-
Shiatsu Massage voorkant lichaam
€ 65,-

45 minuten

€ 65,-
Shiatsu Massage hoofd, nek & rug
€ 65,-

45 minuten

€ 65,-
Shiatsu Massage achterkant lichaam
€ 65,-

45 minuten

€ 65,-